Love and friendship - Любовь и дружба

Диалог № 13

 
Terri: How are things going with you and your roommate?
John: Not very well. We’re supposed to share the groceries, but I end up feeding him three meals a day. My grocery bill is huge, you know. I really can’t afford it any longer.
Terri: I know how you feel. I used to have a roommate like that. He never offered to reimburse me for anything.
John: I’m really fed up with this, but I just don’t know how to tell him that he should come up with half the grocery bill, because sometimes he treats me to a meal in a restaurant.
Terri: Well, honesty is the best policy. Maybe you just should have a heart- to-heart, friend-to-friend talk with him. If he refuses to mend his ways, then ask him to move out. You can’t let him wear out his welcome.
 
 
Терри: Как у тебя дела с твоим соседом по комнате?
Джон: Не очень хорошо. Мы должны были бы делить поровну оплату за покупку бакалейных товаров, но закончилось тем, что я кормлю его три раза в день. Мой счет за бакалею и так огромный, ты знаешь. Я не могу позволить, чтобы он стал еще длиннее.
Терри: Я знаю, как ты себя чувствуешь. У меня когда-то был похожий сосед по комнате. Он никогда не предлагал мне компенсировать что-либо.
Джон: Я ведь сыт этим по горло. Но я не знаю, как сказать ему, что он должен оплачивать половину счета из бакалейного магазина. Иногда он угощает меня в ресторане.
Терри: Что ж, честность — лучшая политика. Возможно, тебе нужно душевно, по-дружески поговорить с ним. Если он откажется исправлять свое поведение, попросишь его переехать. Ты не можешь позволить ему жить в свое удовольствие.
 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now